Till senaste kommentaren

Min tik beter sig annorlunda kan detta vara livmoderinflammation?

Hej, jag behöver hjälp.
Jag har en blandras tik på 2 år, hon började löpa rätt tidigt och det ska vara fjärde gången hon löper denna gången. Hon har alltid lämnat blodfläckar när hon löpt. Problemet är att hon nu i över en månads tid visat alla tecken hon brukar visa när hon löpt, dock finns inget blod, har jagat med paper för att kolla när hon sovit innan hon hinner rengöra sig om det är något blod där och det finns inget, det enda jag har hittat är svaga ”flytningar” som är typ beige färgade på lakanet, inte ens mkt alls. Nu i två dagar har svullnaden totalt lagt sig och hennes löp verkar vara över. Därför oroar jag mig, kan det vara livmoderinflamation som spökar och att det var en ”tyst löp”? Bör jag kolla upp detta? Svårt att avgöra när hon inte har fler symtom förutom saknaden av blod. Hon är en liten hund så har hört att dom kan blöda lite men det finns liksom inga spår efter blod någonstans, från att alltid ha funnits lite överallt.
Gabriella Rapportera olämpligt innehåll
Visa bästa svaret

Kommentarer

 • Hej Gabriella

  Vissa hundar blir väldigt duktiga på att tvätta sig under löpperioden och då kan det vara svårt veta om hunden löper till och med. Och som du säger ibland kan det vara ett tyst löp.

  Har hon betett sig annorlunda mot dom andra löpen? Ökad törst och urinering?

  Om du är orolig kan du såklart boka tid hos din veterinär och få henne undersökt för att vara på den sökra sidan.

  Lycka till!
  Liv
 • Ne, hon är exakt som hon brukar. Verkar pigg och go. Är det alltid något allvarligt om det inte kommer blod? Och är en så kallade tyst löp? Ringde veterinären idag och hon tyckte onte kag skulle vara orolig..... känner mig förvirrad
  Gabriella
 • Nej för hon kan ha blivit väldigt duktig på att tvätta sig och kanske inte blödigt lika mycket. Jag tror inte du behöver oroa dig, om hon är lika pigg och glad som alltid.
  Liv
 • Kan det vara så att hon blöder så mycket mindre? För när hon sovit tänker jag borde de ju bli lite blod någonstans. Men har sökt hela sängen med ficklampa för att se något. Är så rädd att hon ska helt plötsligt bli jätte dålig när jag lämnar hon ensam några timmar. Men om hon nästa gång hon löper blöder mer, va denna löp något allvarligt då? Eller kan de vara vanligt att de varierar så mkt?
  Gabriella
 • Klart det kan variera, är ju så hos människor med. Även om hon blöder mer nästa gång så skulle inte jag oroa mig. Bara håll koll på hennes allmäntillstånd och beter hon sig som hon brukar är det nog inget att oroa sig över.
  Liv

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.