Till senaste kommentaren
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Hund som springer, sätter sig och jämrar sig relaterat bakdelen vad kan det bero på?

Min fråga gäller en papillon, tik snart 14 år gammal. Hon har idag fått ett konstigt beteende, hon springer runt med svansen nedfälld och sätter sig tvärt och även jämrar sig en del emellanåt. Hon lägger sig ner och kan sen ligga relativt lugnt en längre eller kortare stund, för att sen rusa upp och sen tvärt sätta sig ner o lägga sig igen.

Jag har försökt undersöka henne där bak, vilket inte är det lättaste då hon även i vanliga fall starkt ogillar att bli hanterad på olika sätt. Jag kunde i allafall inte upptäcka något synligt fel på henne som skulle kunna orsaka hennes beteende. Hon protesterade vilt med jämmer och ilska men det gör hon ju tyvärr annars också när man försöker göra något med henne. Men i detta fall kan det ju bero på att hon har ont.

Hon har varit ute och kissat idag men ville sen gå in igen med detsamma, vilket inte är likt henne då hon normalt älskar att vara ute mycket och lukta på allt. Jag har inte alltid hand om den här hunden och har inte lyckats få tag på ägaren än så jag vet inte om hon hade ett sådant här beteende de föregående dagarna. Troligtvis har hon inte haft det, för då hade jag ju fått veta det utgår jag ifrån. Tacksam för en liten vägledning om vad det skulle kunna vara.

 Vänliga hälsningar
Visa bästa svaret

Kommentarer

 • Hej Lena!

  Din hunds symtomer låter som hon har fått analsäcksinflammation eller en sprucken analsäck. Normalt tömmer hunden dessa när dom bajsar men ibland kan analsäckarna täppas igen och sekretet fylls på.

  Detta orsakar smärta och hunden visar oftast detta med att slicka sig där bak, gnida sig på rumpan och visa obehag. Min rekommendation är att du bokar tid hos en veterinär som hjälper din hund med att tömma analsäckarna.

  Lycka till. Mvh
  Liv
 • Hej,
  När en analsäck spricker kan det komma sekret och blod då?
  Min dotter visade sekret och blod efter vår hund idag, han satte sig också i morse och satt konstigt när han skulle få sin frukost. Kan detta vara en sprucken analsäck?
  Lena
 • Hej Lena,

  När analsäcken spricker kan det komma blod och sekret från området.
  Via denna länk kan du läsa mer.
  https://www.djurvardguiden.se/artikel/analsacksinflammation-hos-hund/


  Med vänliga hälsningar
  Jennifer

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.