Till senaste kommentaren
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Min hundvalp kräks gult slem. Vad är detta?

Hej.
Jag har en valp på 13 veckor. Han äter rätt bra tycker jag. Men nu senaste tre dagarna har han inte ätit lika mycket samt idag och igår så har jag vaknat av att han har spytt. Varit gult och lite slemmigt skum. Bör jag oroa mig?
Helena Rapportera olämpligt innehåll
Visa bästa svaret

Kommentarer

 • Hej Helena,

  Hur mår hundvalpen i övrigt? Är hans allmäntillstånd sämre eller är det oförändrat?
  Hundvalpar blir snabbare uttorkade än vuxna individer och det är därför viktigt att han får i sig mat och vatten.

  Försök att ge mat som är skonsam för magen och vatten - ett par gånger om dagen. Hur är hans avföring? Om han dessutom skulle ha diarré är det ännu viktigare att han får i sig mat och vatten, annars kommer han bli uttorkad ännu snabbare.

  Om hans allmäntillstånd är oförändrat så beror förmodligen kräkningarna av att han varit utan mat för länge, då brukar hundar spy upp gulaktigt slem. Det är inget farligt utan försök få i honom lite skonsam föda.

  Skulle han dock kännas annorlunda och t.ex febrig kan det vara bra att boka en veterinärtid. Bättre en gång för mycket än för lite!

  Mvh
  Siri
 • Hej
  Min valp 9 v började kräkas vid 20.00 i gårkväll - tömde magen helt -  det sista var skum och gulaktigt blask. Var ute  vid halv elva o den kissade då.Vid  01.00 kräktes den sista gången.Efter ett tag fick den dricka lite kokt avsvalnat vatten från en stor sked - för att få lite rent i munnen. Den sov till 04:30 drack lite mer o somnade om. Vaknade 07:00 jag var ute med den o avföringen var fast o den kissade.Valpen drack sen lite vatten. Efter en halvtimme ca kräktes den upp lite brunsörjig illaluktande blask...den hade inte ätit ngn fast föda sen kl 18:00 igårkväll. Nu är j orolig att den har ätit i sig ngt som kan ligga kvar i magsäcken o irritera (?) (Jag får hålla jättekoll när vi är ute- den luktar sig till allt från fimpar o tuggar på alllt o jag plockar ut det ur valoens mun).. Allmänt var den i morse trots kräkningarna, piggare o mer stadig på benen - men la sig nu igen efter att den kräkts. Jag ringer er idag lördag kl 10 för allmänt råd. Mvh SaraLisa/ Åkersberga
  saralisa
 • Hej SaraLisa!

  Jag hoppas att du kom i kontakt med en veterinär och att du har fått boka en undersökning, det är viktigt då valpen bara är 9v gammal.
  Återkom om du har fler frågor och funderingar.

  Mvh

  Jennifer
 • Tack - det har ordnat sig o valpen är nu frisk o pigg!! SL
  saralisa
 • Vad skönt!
  Önskar er all lycka till med den lilla valpen. 

  Mvh
  Jennifer

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.