Till senaste kommentaren
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Min kanin biter av päls på annan kanin, vad ska jag göra?

Mina kaniner, en hona och en hane - båda kastrerade är verkligen jättegoda vänner och älskar varandra. Hanen har plötsligt börjat bita av all päls i ansiktet på honan så hon har en kal fläck och jag är naturligtvis är jag rädd för att det ska bli värre med tunn hud och sår, inget sånt än.
Förut har han bitit av en del av hennes långa päls runt halsen (lejonhuvad hona) och det är ju inte bra för kaninen att få päls i magen. Men detta med att gnaga bort all päls i ansiktet så det blivit helt kalt är inte okej!!!
Jag har provat bitterspray men den bryr han sig inte om. Hon tigger om att han ska slicka och bita på henne och trycker ner ansiktet under hans mun. Finns ingen som helst osämja mellan dem.
Även provat med Helosan och höll dem separerade tills pälsen började växa tillbaka. Testade att ha dem ihop men det blir likadant igen. Det har gått 9 dagar nu sedan jag upptäckte det första gången och då hade det skett på någon timme då de legat och "gosat" under byrå/bord då de är frigående i lägenhet. Nu har jag dem separerade och det känns inte ett dugg bra.
Finns det någon bitterspray som verkligen fungerar? Varför beter dom sig på detta sätt? Vad kan/ska jag göra?

PS. Kanin är ingen gnagare, men jag valde den kategorin ändå då andra med kaninfrågor valt det

Visa bästa svaret

Kommentarer

  • Hej Helene,

    Det är svårt att säga vad detta kan bero på. Detta kan antingen vara ett stressbeteende eller ett beteende som utlöses om han har ont etc. Jag skulle rekommendera att kontakta närmaste klinik för rådgivning alternativt boka en tid. På detta sättet kan man utesluta att det har med hälsan att göra. 

    Med vänliga hälsningar
    Jennifer

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.