Till senaste kommentaren

Min katt har slutat jama, vad ska jag göra?

Hej!
Vår katt på 10 år är normalt en pratglad kille som går både inne och ute. Sedan i måndags kan han inte längre jama. Han spinner som vanligt, har god aptit och verkar pigg. Vi upplever inte att detta skett gradvis utan helt plötsligt kommer det inga ljud när han försöker prata med oss (jama). Vi trodde att det skulle gå över av sig självt, att han tappat rösten när han jamat för att få bli insläppt i huset, men det har inte skett några som helst framsteg på dessa fem dagar.
Bör vi boka tid för en undersökning eller finns det nåt vi kan göra hemifrån?
Vi har antibiotika kvar hemma efter att han var dålig i våras (från nåt fästingvirus), får vi testa att ge honom det ifall det är en infektion?
Visa bästa svaret

Kommentarer

 • Hej Chris!

  Eftersom katten mår bra kan du avvakta under helgen för att se om rösten kommer tillbaka. Blir katten inte bättre rekommenderar jag dig att boka ett besök hos en veterinär.
  Antibiotika tycker jag inte ni ska testa utan avvakta över helgen.

  Lycka till!

  Med vänliga hälsningar
  Liv
 • Min katt slickar säg på vänster tass under stampdynorna 

  Linda
 • Vad är det här
  Linda
 • Hej,

  Att katten slickar sig ovanligt mycket kan bero på att den lider av klåda, infektion eller allergibesvär. Själva slickandet är med andra ord ett symptom och inte en sjukdom i sig. Därför skulle jag rekommendera att ha på en tratt samt tvätta med Klorhexidin i några dagar. Blir det inte bättre tycker jag att man ska kontakta en veterinär för vidare utredning.

  Med vänliga hälsningar 

  Jennifer
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.