Till senaste kommentaren

Min katt kräks ofta, vad ska jag göra?

Hej!
Min katt är ca 15år och har på senare tid börjat att kräkas ganska ofta. Han äter som han ska och dricker och är mycket pigg o allert. Han har börjat att jama lite mer än förut men inte mycket och han börjar att bli smal. Kan tänka mig att detta har med åldern att göra men vad tycker ni att jag ska göra??
Visa bästa svaret

Kommentarer

 • Hej Nina!

  Viktnedgången kan ha med ålderna att göra, men symptomer han visar kan också tyda på underliggande orsaker. Eftersom han börjat kräkas så skulle min rekomendation att boka en hälsoundersökning till att börja med.

  Tills du får en tid kan man testa ett magfoder som är snällt för magen.

  Mvh
  Liv
 • Hej!
  Vår katt kräks ofta och med blod. Vi har varit hos veterinär, proverna har inte visat något konstigt, katten fått specilamat men fortsätter att kräkas med blod. vad kan det vara?
  Vänligen,
  Natalia
 • Hej Natalia,

  Det är svårt att säga vad detta kan bero på men fortsätter katten att kräkas trots att ni fått en behandling skulle jag rekommendera att höra av er till den veterinären ni var hos och boka ett återbesök.

  Med vänliga hälsningar
  Jennifer
 • Vår katt kan komma in på natten och ligga o sova. Helt plötsligt börjar han kräkas. Har hänt nu 1 gång/ vecka. Efter detta har han varit trött och legat o sovit hela dagen. Han är en väldigt kräsen katt och äter inte vad som helst, får blötmaten Gourme och torrfodret Royal kanin eller liknande. Han ska få en kur mot bandmask nu för han hade en sådan i ändan.
  Elsie
 • Hej Elise,

  Eftersom att han är allmänpåverkad är det viktigt att du rådfrågar en veterinär innan du behandlar honom. Men hoppas att han snart mår bättre! 

  Med vänliga hälsningar

  Jennifer

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.