Till senaste kommentaren
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Jag har hittat ett sår på min katts huvud. Bör vi åka till veterinär?

Hej,
vår katt har fått ett sår på huvudet. Frågan är om vi behöver åka till veterinär lr om det är ett sår vi kan behandla själva. Skickar med en bild. Han har haft sår där tidigare som var nästan läkt. Kanske har han rivit sig igen eller varit i bråk igen för igår kväll började det blöda igen och det kommer vätska ur såret. Vi har baddat det med alsolsprit och imorse kändes det som att det blivit en liten skorpa. Jag tvättade igen. Han blir inte arg, och det verkar inte göra ont när jag gör rent. Jag tycker att han är som vanligt. Äter och dricker. Vill gå ut. Är kelig.

Kommentarer

 • Hej Stina,

  Det kan mycket möjligt vara ett sår från ett slagsmål eller att han på något sätt har skadat sig, svårt att bedöma utifrån en bild. Men skulle hört av mig till närmaste klinik för att boka in en tid. De kommer förmodligen att raka vid såret, samt göra rent för att kunna göra en bedömning vad som hänt och om det behöver åtgärdas. 

  Lycka till!

  Mvh
  Jennifer
 • Hej.
  Min katt har ett infekterat/inflamerat sår på svansen, som troligtvis är kattbett. Dem rengjorde på djursjukhuset under lugnade medel igår Fredag. Vi ska under sju dagar ge Vetrimoxin och Metacam samt hålla såret öppet och rent. Har ingen att rådfråga då det är stängt och bara akut tilllåts! Min man har allvarliga rivsår på enen efter ett tappert försök att fullfölja rekomentationer från veterinär. Hur gör vi? Vi Linde in henne i filt men det är uteslutet i detta läget. Ska vi köpa bedövningslva på apotek eller törs vi ändå ringa på akutnr.?! Dom sa att vi fick ringa men ser inget nummer någonstans?! Hur gör vi?
  Annelie
 • Hej Annelie,

  Hur har det gått under helgen? Har ni kunnat behandla honom?
  Om ni inte kunnat ge honom medicinen samt tvätta såret skulle jag rekommendera att kontakta den klinik ni varit på. Förklara vad som inte fungerar, hur ni upplever det och hör med veterinären om ni kan i samråd med henne/honom ändra behandling.

  Lycka till!
  Med vänliga hälsningar
  Jennifer
 • Hej.
  Allt har löst sig utan några värre komplikationer och är nu under kontroll!
  Mvh Annelie
  Annelie
 • Hej Annelie,

  Vad skönt allt allt löste sig!
  Har du fler frågor eller behöver ha råd får du gärna höra av dig igen.

  Med vänliga hälsningar
  Jennifer

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.