Till senaste kommentaren
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Min kanin dog plötsligt. Vad kan det bero på?

Hej,

Kom igår hem till något tråkigt.
När barnen skulle utfodra vår ena honkanin med hö så låg hon helt utsträckt med benen rakt ut.
När jag kom dit och kände på henne så levde hon men kändes förlamad. Jag satt där i 10 min och hon blev mindre rörlig till att till sist hjärtat stanna och hon dog.

Jag kunde inte se några yttre skador. Hon hade lite bajs i svansen men inget annat. Hon kändes också väldigt mager. Vilket hon inte varit innan.

Vi har heller inte märkt att hon varit dålig innan. Då hon hade tillgång till att springa hyfsat fritt med sina 2 systrar. Hon fick pellets och hö varje dag.

Hon blev ca 6 månader gammal.

Vad kan detta vara?
Mvh Christoffer
Christoffer Rapportera olämpligt innehåll
Visa bästa svaret

Kommentarer

 • Hej Christoffer,

  Jag beklagar det som hänt er kanin!

  Det är svårt att svara på varför hon dog så plötsligt. Kaniner är bytesdjur och därmed otroligt duktiga på att dölja sina sjukdomssymtom. Därför är det tyvärr vanligt att man som kaninägare missar tidiga stadier av sjukdom hos kaninen när sjukdomarna fortfarande går att behandla.

  Det finns en sjukdom som heter kaningulsot (RHVD). Då är det vanligt att förloppet är så hastigt att man inte hinner notera något innan kaninen är död.

  Det är dock vanligare att ett tillsynes plötsligt dödsfall har föregåtts av en längre periods sjukdom - men som kaninen har dolt väl för sin ägare. Vill man få så säkert svar som möjligt på varför ens kanin har dött så bör man lämna in kroppen för obduktion.

  Jag hoppas du fick svar på din fråga!

  Önskar er en god fortsättning.

  Mvh,
  Siri

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.