Till senaste kommentaren
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Min kanin har trycksår på baktassarna, vad ska jag göra?

Hej!
Jag (16år) har kaninhane (okastrerad) blir nu i Januari 2 år gammal. Upptäckte för några dagar sedan att han har två röda ”blåsor” (ej vätskefyllda, men röda och ingen päls där) på båda baktassarna. Han beter sig vanligt och springer runt mycket.

Då jag tyckte att det verkade vara trycksår så ringde jag till veterinären så fort jag kunde. Jag undrar hur länge det kan ta innan man får bukt på det och hur vet man om det blivit så illa att han skulle lida av det? Vill verkligen inte att han ska bli sämre och må dåligt.
Jag har spån i buren och ny gör jag rent och håller torrt i buren (inne kanin) minst 2 gånger om dagen samt att jag tvättar rent med vanlig koksaltlösning och sedan har jag vaselin på i ca 40-60 minuter medans han är ute. (Jag torkar av överflödigt innan jag sätter tillbaka honom i buren)
Evelyn Rapportera olämpligt innehåll
Visa bästa svaret

Kommentarer

  • Hej Evelyn,

    Vad bra att du kontaktade en veterinär för att rådfråga. Förstår att du är orolig och inte vill att han ska lida. Jag skulle rekommendera att du gör som veterinären sagt med att hålla torrt och rent i buren samt smörja in med vaselin dagligen. Om inte behandlingen hjälper och det blir bättre om några dagar skulle jag kontaktat veterinären igen för att gå vidare med en konsultation. Det är givetvis viktigt att du ser till att han äter, dricker och utför sina behov normalt. Om han på något sätt avviker från sina normala beteenden tycker jag att du ska kontakta veterinären direkt.

    Lycka till och hoppas att det blir bättre.
    Med vänliga hälsningar
    Jennifer

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.