Till senaste kommentaren
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Har min katt urinvägsinfektion?

Hej!

Min hund har på sista tiden börjat kissa inne. Hon är nyligen rumsren så jag blir fundersam om hon gått tillbaka som innan hon blev rumsren, eller om hon är sjuk? Hon småkissar mycket inne, både på golv och mattor. Men kissar även lika mycket ute som innan. Hon är som vanligt annars. Vad ska jag göra?
Visa bästa svaret

Kommentarer

 • Hej Lisa!

  Hur länge har detta pågått och märker du om kisset har annan färg? Hundar kan som oss människor få urinvägsinfektion, och hennes symptomer kan tyda på detta.

  En urinvägsinfektion går inte över utav sig själv utan du behöver boka besök hos din veterinär.
  Liv
 • Jag tycker hennes kiss har samma färg men är många små pölar. Hon kan nyss ha kissat ute flera gånger men sen en stund efter vi kommit in sätter hon sig och kissar inne.

  Kanske bäst ringa min veterinär och boka tid. Detta har pågått ca en vecka.
  Lisa
 • Jag tycker du ska boka en tid hos din veterinär, din hund har iallafall någon irritation i blåsan eller i urinvägarna.

  Lycka till!
  Liv
 • Hej, såg att ni pratade urinvägsinfektion. Hur får man reda på om hunden har urinvägs infektion eller inte? Får man piller mot detta eller vad brukar vara lösningen?
  Daniel
 • Hej Daniel

  För att ta reda om din hund har urinvägsinfektion så kan man ta reda på det genom att ta ett urinprov. Helst ett så rent urinprov som det går, man kan alltså ta en cysto, då sticker man en nål i urinblåsan. Detta urinprov kommer analyseras för att se om det är bakterier i urinen.

  Hunden kommer att få  smärtstillande och antiinflammatorisk medicin samt antibiotika. Viktigt att ge hunden mycket vatten under denna tid.

  Hoppas du fick svar på dina frågor.
  Liv

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.